Lobke de voorleeshond

Leren lezen is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend en gemakkelijk. Vooral het hardop voorlezen zorgt vaak voor angst en schaamte. Om het voorlezen makkelijker te maken wordt Lobke de voorleeshond ingezet die dit proces van leren lezen kan ondersteunen.

Het leren lezen kan op deze wijze voor kinderen een enorme uitdaging zijn, laat staan het hardop voorlezen. Kinderen van allerlei leeftijdsgroepen kunnen aan deze activiteit deelnemen. De activiteit zal per kind verschillend zijn en zal aansluiten op de behoeften van het kind. Het is toegankelijk voor alle kinderen maar vooral kinderen met autisme, mutisme, dyslexie, stotteren, concentratie problemen (luistertherapie), ADHD, ADD of faalangst kunnen veel baat hebben bij deze voorleesactiviteit.

 

Wat is een voorleeshond?

Een voorleeshond is een hond welke door zijn aanwezigheid een kind of volwassene kan ondersteunen bij de ontwikkeling of verbetering van leesvaardigheden. Van een voorleeshond wordt naast de basisvaardigheden vooral verwacht dat de hond veel geduld en rust in zich heeft.  

Een voorleeshond geeft door lichaamstaal en mimiek geen waardering of afkeuring ten aanzien van de kwaliteit van het lezen. Hierdoor kan men zich sterker voelen en kan het voorlezen met grote sprongen vooruit gaan.

Meer informatie over de positieve werking tussen mens en dier kunt u vinden op http://www.voorleeshond.nl/83790149

 

Lobke

Lobke is een lieve blonde Golden Retriever die graag aandacht heeft. Ze vindt het heerlijk om te wandelen en te spelen. Ze brengt graag stokken en ballen terug in ruil voor een beloning.

Dolle pret heeft ze als ze in plassen mag springen en vies mag worden.

Lobke is ook een echte knuffelaar en wordt graag voorgelezen.